500 lépés Magyarországért

Mi az, ami más országokban működik, és Magyarország tanulhatna belőle? Hogyan lesz jobb, gazdagabb és élhetőbb az ország? 500 kisebb és nagyobb javaslat.

Ha tetszik a blogunk, csatlakozz az 500 lépés Facebook-csoporthoz!

Friss topikok

2014.01.15. 12:00 M úr

0. Zászlóbontás - avagy: kik vagyunk és mit akarunk?

"Mióta élek, kimondhatatlan vágy létezik lelkemben Magyarország kifejtésére. Azon remény, mikép nemcsak költői képzelgés, de száraz felfogás szerint lehetőséget sőt hihetőségét is látám nemzeti újjászületésünknek, hosszú évek előtt derült fel bennem."  /gróf Széchenyi István/

Egy új, korszerű és haladó Magyarországot szeretnénk. Ahol jobb élni és dolgozni, ami vonzza a külföldieket, és itthon tartja a hazaiakat.

A megoldás sok lépésből áll. De nem kell mindent feltalálnunk a semmiből: érdemes az előttünk járóktól tanulni, átvenni a jó ötleteiket, illetve okulni a hibáikból. Mi erre teszünk kísérletet. Olyan szakpolitikai, társadalmi ötleteket gyűjtünk össze, melyeket nem pártpolitikai hozzáállás vagy ideológiai nézet, hanem pusztán a józan ész vezérel. 

Mindketten közgazdászok vagyunk, és vállalatok fejlesztésén, hatékonyabbá tételén dolgozunk. Mindketten dolgoztunk és éltünk külföldön (Nyugat-Európától Ausztráliáig, Ázsiától Észak-Amerikáig), és láttuk, hogy mi az, ami jobban működik máshol. 

A blog azt az 500 ötletet, azt az 500 lépést fogja bemutatni, melyek hozzájárulhatnak egy korszerű és haladó Magyarország kialakításához. Racionális érvelés, előnyök és ráfordítások összevetése - erre vállalkozunk.

Biztosak vagyunk abban is, hogy az olvasóink számtalan más ötletet hozzá tudnak majd tenni a mieinkhez - örülünk neki, ha ezeket megosztjátok velünk, és mi örömmel teret fogunk engedni ezeknek akár egy vendégszerzős cikk formájában.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: blogindító


A bejegyzés trackback címe:

https://500lepes.blog.hu/api/trackback/id/tr645602194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása